Trainen en samenwerken met de brandweer

Werken in de ambulancezorg bestaat voor een groot deel uit samenwerken. Met elkaar op de ambulance, maar ook met ketenpartners. Zo ook met collega's van de brandweer. Zij zijn een belangrijke partner als het gaat om veiligheid van de patiënt en die van ons als ambulanceprofessionals.

Als een patiënt bijvoorbeeld op een moeilijk bereikbare plek ligt of te water is geraakt, komt de brandweer ter plaatse om te assisteren. Ook helpt de brandweer bij traumatische ongevallen zoals verkeers- en bedrijfsongevallen. Als een patiënt niet direct bereikbaar is voor ons ambulanceteam, komt de brandweer helpen om de patiënt te bevrijden.

Vorige week is samen met de brandweer een trainingsdag georganiseerd voor onze ambulanceverpleegkundigen en -chauffeurs in opleiding. Deze dag stond in het teken van samenwerking en elkaars werk leren kennen. Het was een erg leerzame en leuke dag. Onze nieuwe collega’s gaan nu nog beter voorbereid op pad als het erop aankomt en weten hoe ze op een goede en veilig manier kunnen samenwerken met de collega’s van de brandweer.