Opleiding tot centralist - Silvia ging de uitdaging aan

Silvia werkte als endoscopieverpleegkundige in het ziekenhuis. Ze was al een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging toen ze op LinkedIn de vacature van centralist op het ZCC voorbij zag komen. “Het coördineren van zorg met verschillende ketenpartners, maar ook zeker het mogen aansturen van ambulances sprak mij direct aan.”

Na een geslaagde sollicitatieprocedure is Silvia sinds februari in dienst als centralist op het zorgcoördinatiecentrum. Samen met haar directe collega’s is zij straks de spil tussen de zorgvrager, de verschillende ketenpartners die binnen het ZCC samenwerken en de zorgverleners in het veld. Maar eerst doorloopt ze met drie andere collega’s het opleidingstraject.

“De functie van centralist op het zorgcoördinatiecentrum is relatief nieuw. Dat vraagt om een flexibele en proactieve houding. Het biedt ook de mogelijkheid om over zaken mee te denken en invloed te hebben op de verdere ontwikkeling van de functie en werkplek. “

“We zijn inmiddels de eerste opleidingsmaanden goed doorlopen en waren hierdoor optimaal voorbereid op de eerste dag in de praktijk. Ik heb er zin in om me de komende maanden verder te verdiepen en als alles goed verloopt hopen we eind juni de opleiding goed af te ronden.”


Foto: Silvia op het opleidingscentrum

Ben je enthousiast geworden? Ga de uitdaging aan en solliciteer voor de functie van centralist op het zorgcoördinatiecentrum. Bekijk de vacature hier.