Marlies maakte de overstap en werd ambulancechauffeur

Na maanden studeren heeft Marlies onlangs haar diploma behaald; ze is nu officieel ambulancechauffeur. Maar waarom koos ze voor de ambulancezorg en hoe heeft ze de opleidingsperiode ervaren?

Voordat ze de overstap maakte naar de ambulance, werkte Marlies bij defensie. “Ik heb, voordat ik op uitzending ging, vanuit mijn functie een week stage gelopen op de ambulance”. Dit vond ze enorm gaaf en ze was direct enthousiast. “Ik wist dat als ik defensie ooit zou verlaten, ik heel graag op de ambulance zou willen werken”.

En begin 2020 was het zover! Na het succesvol doorlopen van de sollicitatieprocedure startte Marlies in september met de opleiding. Ze vond de opleiding interessant maar ook best pittig. “Binnen zeven maanden leer je rijden met optische geluidssignalen en moet je een boel medische kennis opdoen. Daarnaast krijg je veel studieopdrachten van school en is het de bedoeling dat je na elke dienst op de ambulance dagverslagen maakt. Hier gaat best wat tijd in zitten en dit doe je allemaal naast de praktijkuren waarbij je werkt op de ambulance”.

De opleiding is stapsgewijs en goed opgebouwd, is Marlies van mening. Ze geeft aan dat je het vak snel leert. “Dit komt door de goede begeleiding van collega’s en werkbegeleiders en op school. Daarnaast leer je ook snel omdat je tijdens de studie al de nodige werkervaring opdoet aangezien je vanaf het begin al op de ambulance werkt”. Marlies verzekert ons dat als je alle opdrachten goed bijhoudt en een goede planning hebt, het goed te doen is.

“Wat het werk op de ambulance uniek maakt? Je blijft elke dag leren en het blijft steeds een verrassing wat je op een werkdag mee gaat maken en waar je terecht komt. Geen enkele melding is hetzelfde” zegt Marlies. “Uiteindelijk heb je wel altijd hetzelfde doel: de beste zorg leveren aan de patiënt”.

We zijn vaak op zoek naar nieuwe collega's. Zo zijn we op dit moment op zoek naar ambulanceverpleegkundigen en verpleegkundig centralisten. Werken bij ons staat garant voor uitdagend en afwisselend werk, goede opleidingsfaciliteiten en een prettige en informele werksfeer.

>> Bekijk hier de vacatures