Jij belt 112 ... en dan?

Als jij 112 belt, omdat je met spoed hulp nodig hebt, krijg je een verpleegkundig centralist aan de lijn. Wat doet zo'n centralist eigenlijk allemaal?

Terwijl je vertelt wat er aan de hand is en waar jij je bevindt, is de centralist bezig om jouw zorgvraag in kaart te brengen en urgentie te bepalen. Het is belangrijk dat de centralist hiervoor precies de juiste vragen stelt. Als het nodig lijkt, wordt een ambulance op weg gestuurd om jou zo snel mogelijk te helpen. De ambulancehulpverleners worden onderweg door de centralist bijgepraat, terwijl jij aan de telefoon assistentie krijgt en wordt voorbereid op de komst van de ambulance.

Het is belangrijk dat onze ambulances altijd overal op tijd kunnen zijn. Zet de centralist dus een ambulance in? Dan moet goed worden bekeken welke gevolgen dit heeft voor de dekking in de rest van het gebied.

De verpleegkundig centralist heeft dus een grote verantwoordelijkheid en maakt veel zelfstandige beslissingen. Klinkt dit als iets dat perfect bij jou past? Voor onze meldkamer in Zwolle en Apeldoorn zijn wij op zoek naar nieuwe centralisten. Ga de uitdaging aan!

Bekijk het functieprofiel van verpleegkundig centralist hier