Fysiek samenwerken voor de juiste zorg op de juiste plek

Coördineren van zorg samen met verschillende ketenpartners, dat plaatje van het ZCC trok mij erg aan. Cornelia beschrijft wat voor haar de aanleiding is geweest om te solliciteren. Ook zeker het mogen inzetten en aansturen van ambulances leek mij uitdagend."

De afgelopen 16 jaar is Cornelia werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg. “Voor mij was het na 16 jaar tijd voor iets heel anders. Ik wilde liever niet meer met de handen aan het bed in de zorg. In de functie van centralist op het zorgcoördinatiecentrum heb ik nog steeds patiëntencontact en probeer ik hen te voorzien van goed advies en de beste zorg. De juiste zorg op de juiste plek“.

"Het is een relatief nieuwe functie" zegt Cornelia. "We krijgen de mogelijkheid ook mee te denken in de doorontwikkeling van het zorgcoördinatiecentrum en de rol van ons als centralist hierin."

"Doordat je fysiek met collega’s van verschillende ketenpartners bij elkaar zit krijg je soms al wat mee van meldingen die bij hen binnenkomen. Ook kan je gemakkelijk even met elkaar overleggen. We kunnen meldingen uiteindelijk ook naar elkaar doorzetten als blijkt dat een andere ketenpartner gepastere zorg kan verlenen. Zo kreeg ik laatst iemand doorgeschakeld die belde naar de huisartsenpost in Zwolle. Even naar elkaar zwaaien en aannemen maar, soms best komisch. Het voordeel van fysiek bij elkaar zitten is dat de overname van de melding snel en efficiënt kan plaatsvinden. Erg prettig voor de patiënt dus!”