Van thuiszorg naar centralist op het zorgcoördinatiecentrum

Na ruim 6 jaar in de thuiszorg had Denise zin in een nieuwe uitdaging. Ze ruilde haar baan als coördinerend wijkverpleegkundige in voor een functie als centralist op het zorgcoördinatiecentrum (ZCC).

Als centralist zorgcoördinatiecentrum werk je vanuit het zorgcoördinatiecentrum in Zwolle. Dit is de plek waar zowel spoed- als niet spoedeisende zorgvragen binnenkomen. Je fungeert als spil tussen de zorgvrager, de verschillende ketenpartners die op het ZCC samenwerken en de zorgverleners in het veld. "Op het zorgcoördinatiecentrum is geen dag hetzelfde" zegt Denise. “Het is mooi om een coördinerende rol te hebben in deze dynamische werkomgeving. Goede samenwerking met verschillende ketenpartners en collega’s staat centraal in ons werk.”

In februari kwam ze in dienst en startte ze direct met de opleiding die ze naar verwachting in juni afrondt. “De eerste maanden staan in het teken van scholing. Elke twee à drie weken hebben we twee dagen aaneengesloten training op het METS Center. Hier volgen we een opleiding die nieuw is opgezet voor ons als centralist op het ZCC. Tussendoor krijgen we intern ook les in het eigen opleidingscentrum en hebben we stage dagen waarbij we bijvoorbeeld een dienst meelopen op de ambulance of met het visiteteam bij de huisartsenpost.“


Foto: Denise (links) samen met collega's Silvia en Cornelia

“De opleiding is leuk en interessant en de eerste maanden zijn al goed verlopen.” Ook het werken in de praktijk bevalt Denise erg goed. “Na een periode van trainen en oefenen had ik zin om ècht aan de slag te gaan. Het aannemen van de allereerste meldingen was wel spannend natuurlijk, zeker als bleek dat het om een spoedgeval ging. In de praktijk merken we dat we goed zijn opgeleid en al de nodige kennis hebben, dus dat je steeds meer begint te wennen.”

Ben je enthousiast geworden? Ga de uitdaging aan en solliciteer voor de functie van centralist op het zorgcoördinatiecentrum. Bekijk de vacature hier.