Ambulance Challenge

Donderdag 13 september organiseerde de Academie voor Ambulancezorg de Ambulance Challenge te Harderwijk. Ambulanceteams uit verschillende regio’s gingen de strijd met elkaar aan door praktijkscenario’s uit te voeren. Het weer was mooi, de scenario’s goed, de wedstrijdteams spot-on en de, in grote getale aanwezige, HBO studenten Verpleegkunde en Medisch Hulpverlening waren meer dan enthousiast. Bekijk hier een sfeerverslag van de dag.

Het ambulancevak van dichtbij

De studenten waren op uitnodiging van AZN van de partij om het ambulancevak van dichtbij te bekijken. Een unieke kans. Onder de bezielende leiding van gepokt en gemazelde ambulanceverpleegkundigen werden de studenten langs de scenario’s geleid. Onderwijl vroegen zij de ervaren ambuprofs het gele hemd van het lijf.

Landelijke arbeidsmarktcampagne ambulancezorg

Tijdens het middagprogramma van de Challenge werd ook de arbeidsmarktcampagne ambulancezorg afgetrapt door Han Noten, voorzitter AZN en Ina Bolt van V&VN ambulancezorg. Zij plakten samen een grote campagnesticker op een ambulance en onthulden daarna een mega groot doek met de campagneslogan ‘Werken in de ambulancezorg, elke dag een uitdaging’.

Nieuwe ambulancekleding

Minister Bruins van Medische Zorg en Sport was 13 september ook aanwezig. Hij sprak de ambulancehulpverleners en studenten lovend toe en gaf daarna het startschot voor de presentatie van de nieuwe ambulancekleding. De kleding werd geshowd door twee ambulanceprofessionals die onder luid applaus de catwalk liepen.