Functie visiteteamassistent

Huisartschauffeur met assisterende rol

Vervoer

Als visiteteam assistent vervoer je de dienstdoende huisarts vanaf de huisartsenpost naar de patiënt. Dit gebeurt tijdens avonden, nachten en weekenden.  In spoedeisende gevallen zal je ook met optische- en geluidssignalen naar de patiënt rijden. De visiteteam assistent heeft de verantwoordelijkheid om te zorgen voor veilig vervoer en volgt hiervoor een intern scholingsprogramma.

Assistentie en onderhoud

Eenmaal bij de patiënt aangekomen assisteert de visiteteam assistent de huisarts bij onderzoek en behandeling als dat nodig is. Denk aan het meten van saturatie, assisteren bij het inbrengen van een catheter of het klaarmaken van een infuussysteem. Daarnaast draag je de zorg voor het dienstvoertuig en alle noodzakelijk hulpverleningsmaterialen. Noodzakelijke competenties om deze functie goed uit te voeren zijn; een dienstverlenende instelling hebben, zelfstandig kunnen werken tijdens onregelmatige uren en flexibel kunnen inspringen op onverwachte situaties.

Huisartsenpost 

Zodra de reguliere huisartsenpraktijk gesloten is, opent de huisartsenpost. Je kan hier 's avonds, 's nachts en in het weekend terecht met medische klachten die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten. Als de patiënt wegens gezondheidsklachten niet naar de huisartsenpost kan komen, gaat de huisarts op huisbezoek. De visiteteam assistent vervoert de huisarts en assisteert bij onderzoeken en behandelingen als dat nodig is. Ambulance IJsselland verzorgt het huisartsenvervoer voor de huisartsenposten in Zwolle en Hardenberg.

Zelfstandig en flexibel

Als visiteteam assistent werk je zelfstandig, maar kan je terugvallen op een collegiaal team. Ben jij niet op zoek naar een negen tot vijf baan? Wellicht is de functie van visiteteam assistent dan wel wat voor jou. Je werkt op tijden dat de huisartsenpost geopend is, dus onregelmatige uren. Het is van belang dat je houdt van autorijden en dat je een goede chauffeur bent die al enige jaren in het bezit is van een rijbewijs.

Denk je dat de functie van visiteteamassistent bij jou past? Dit zijn de eisen:

  • Minimaal MBO werk- en denk niveau
  • Een geldig EHBO-diploma en een reanimatiediploma
  • Rijbewijs B met (aantoonbare) schadevrije rijervaring
  • Geografische kennis van het verzorgingsgebied
  • Aantoonbare affiniteit met patiëntenzorg
  • Een dienstverlenende en flexibele instelling

 

Contact

Heb je vragen over deze functie? Onze HR-collega's staan je graag te woord. Je kunt contact met één van hen opnemen via HRM@ambulanceijsselland.nl of 088 482 05 38.