Functie chauffeur middencomplexe ambulancezorg

Chauffeur met oog voor de patiënt. Verantwoordelijk voor veilig vervoer en proactieve ondersteuning bij zorgverlening.

Dit is middencomplexe ambulancezorg

Bij middencomplexe ambulancezorg gaat het om voorspelbare, niet acuut levensbedreigende situaties. Zorgvragen zijn voornamelijk gericht op care (verzorging) en minder op cure (behandeling). Het betreft voornamelijk vervoer van patiënten tussen het woon- of verblijfadres en/of zorgorganisatie voor bijvoorbeeld diagnostiek, therapie, opname of ontslag.

Voorbeelden van werkzaamheden door de verpleegkundige binnen de middencomplexe ambulancezorg zijn handelingen op het gebied van pijnstilling, ritmebewaking en het continueren van een (voedings-)infuus. Daarnaast kan volgens protocol pijnstilling of medicatie verstrekt worden aan de patiënt.

Inhoud van het werk als ambulancechauffeur middencomplex

Als chauffeur werk je nauw samen met je collega verpleegkundige. Samen verlenen jullie zowel onbewaakt als bewaakt zorgvervoer, waarbij de verpleegkundige de medische eindverantwoordelijkheid over de patiënt draagt.

Het zorgen voor veilig en comfortabel vervoer is jouw verantwoordelijkheid als chauffeur. Daarnaast assisteer je als chauffeur de verpleegkundige op een proactieve wijze, bijvoorbeeld door de patiënt op de brancard te vervoeren, monitoren aan te sluiten op de patiënt of benodigde materialen klaar te leggen. Verder verzorgt de chauffeur (mede) de communicatie met de centrale meldkamer ambulancezorg.

Als chauffeur middencomplex ben je verantwoordelijk voor het controleren van het voertuig. Te denken valt aan de dagelijkse controle van lampen, de sirene, het oliepeil, de mobilofoon en de brandstof. Daarnaast ben je als ambulancechauffeur verantwoordelijk voor de controle van de medische apparatuur in de ambulance.

Vooralsnog vinden de werkzaamheden op de middencomplexe ambulance overdag plaats, behalve op zondag. De verwachting is wel dat de diensten op den duur worden uitgebreid naar andere momenten, denk aan de avond of nacht.

Opleiding

Voordat je van start gaat volg je de opleiding tot chauffeur middencomplex ambulancezorg bij de Academie voor Ambulancezorg. De opleiding duurt ongeveer 9 weken en bestaat uit verschillende modules. De theorie volg je in Harderwijk bij de Academie en de praktijkuren werk je onder begeleiding binnen onze organisatie.

Tijdens de opleidingsperiode ben je al bij ons in dienst. De opleidings- en reiskosten worden volledig door ons als werkgever vergoed.

Dit heb jij te bieden

Als chauffeur op de ambulance voor middencomplexe zorg vervoer je de meest uiteenlopende patiënten. Het is daarom belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat en in het bezit bent van goede communicatieve vaardigheden. Je werkt graag samen en hebt een tactvolle, accurate, stressbestendige en hulpverlenende instelling.

Verder voldoe je aan de volgende functie-eisen:

  • C of C1 rijbewijs
  • Diploma op mbo-3 niveau
  • Diploma BLS met AED
  • Uitstekende rijvaardigheid
  • Geografische kennis van regio IJsselland;
  • Een goede lichamelijke conditie in verband met de fysieke belasting zoals (zwaar) tillen van materiaal en patiënten;

Dit bieden wij

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende functie binnen een nieuw team en je krijgt de mogelijkheid om volop mee te denken. Onze organisatie heeft een prettig en dynamisch werkklimaat met professionele aandacht voor ontwikkeling en kwaliteit. We bieden dan ook ruime mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld in de richting van ambulancechauffeur, waarbij je ook ingezet wordt voor spoedritten. 

Als chauffeur middencomplexe ambulancezorg val je in salarisschaal 35 conform cao Ambulancezorg, met aanvullend uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een ruime eindejaarsuitkering, bijdrage in de ziektekosten, onregelmatigheidstoeslag en reiskostenvergoeding.

Tijdens de opleiding werk je fulltime. Na diplomering betreft het een contract van minimaal 24 uur per week en maximaal 36 uur per week.

Heb je vragen over deze functie? Onze HR-collega's staan je graag te woord. Je kunt contact met één van hen opnemen via HRM@ambulanceijsselland.nl of 088 482 05 38.