Functie ambulanceverpleegkundige

Zelfstandige professional met een flinke dosis stressbestendigheid. 

Als ambulanceverpleegkundige is geen dienst hetzelfde. Je hebt grote professionele betrokkenheid bij en verantwoordelijkheid voor de patiënt en bent continu gefocust op zijn/haar gezondheidssituatie. Samenwerken is enorm belangrijk. Niet alleen met de ambulancechauffeur, maar ook met andere collega’s en ketenpartners. Bij deze functie draait het om heldere communicatie, slagvaardig en assertief werken, zelfverzekerdheid en goed kunnen reflecteren.

De werkzaamheden

Hoe een werkdag eruit ziet valt nooit te voorspellen. Je krijgt te maken met acute en geplande hulpverleningen, van complex tot minder complex. Je treft mensen van alle leeftijden en uit allerlei verschillende culturen die de allerbeste zorg nodig hebben tijdens acute situaties en op de meest kwetsbare momenten. Je werkt samen met een collega ambulancechauffeur, neemt zelfstandig beslissingen en voert de handelingen samen uit. Jij vormt op die manier samen met de ambulancechauffeur een belangrijke schakel in de zorgketen.

Een kijkje in de praktijk

Wil je een goed beeld krijgen van het werk als ambulanceverpleegkundige, bekijk dan onderstaande video.

Je bent in staat om

 • complexe verpleegkundige en geprotocolleerde medische zorg te verlenen in allerlei omstandigheden;
 • respectvol en duidelijk te communiceren met patiënten, collega’s, ketenpartners en overige betrokkenen;
 • onder sterk wisselende omstandigheden en onder druk te kunnen blijven handelen in belang van de patiënt;
 • in teamverband te werken en aanwijzingen te geven aan de ambulancechauffeur;
 • de registratie en administratie van patiënten en behandelingen zorgvuldig uit te voeren;
 • efficiënt, veilig en adequaat te werken;
 • jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen door scholing, training en feedback;
 • een positieve bijdrage te leveren binnen het team en aan ontwikkelingen in de organisatie.

Je bent in het bezit van

 • Diploma A-verpleegkundige, MBO-V (niveau 4) of HBO-V (niveau 5);
 • CZO-geaccrediteerde specialisatie SEH, IC, anesthesie of CCU (hierbij is een aanvullend traject op de huidige opleiding noodzakelijk), met minimaal een jaar werkervaring;
 • actuele BIG- registratie zonder aantekeningen of beperkingen;
 • geldig rijbewijs B.

Ben jij in het bezit van een diploma verpleegkundig specialist acute zorg of heb je de ambitie om naar deze functie door te groeien? Bij ons ben je welkom! 

Beroepsdiploma ambulanceverpleegkundige

Het is natuurlijk erg mooi als je door eerdere werkervaring bij een andere ambulancedienst al in het bezit bent van een beroepsdiploma ambulanceverpleegkundige. Dit stellen we echter niet als harde eis. Wel verwachten we van je de bereidheid het beroepsdiploma te halen. Tijdens deze opleiding werk je bij ons in fulltime dienstverband (gemiddeld 36 uur per week). Informatie over de beroepsopleiding is te vinden op de website van de Academie voor Ambulancezorg.

Dit bieden wij

Wij bieden je een uitdagende, afwisselende en zelfstandige functie die net als de organisatie volop in ontwikkeling is. Daarnaast kent onze organisatie een prettig, uitdagend werkklimaat en professionele aandacht voor ontwikkeling en kwaliteit. We bieden ruime mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen bijvoorbeeld in de richting van verpleegkundig specialist. Als ambulanceverpleegkundige val je in salarisschaal 60 conform cao Ambulancezorg, met aanvullend uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een ruime eindejaarsuitkering, bijdrage in de ziektekosten, onregelmatigheidstoeslag en reiskostenvergoeding.

Heb je vragen over deze functie? Onze HR-collega's staan je graag te woord. Je kunt contact met één van hen opnemen via HRM@ambulanceijsselland.nl of 088 482 05 38.