Innovaties in de ambulancezorg

De wereld van de ambulancezorg is voortdurend in beweging. Zowel technisch als medisch gaan de ontwikkelingen in snel tempo. Er zijn voortdurend nieuwe mogelijkheden, niet alleen in de directe zorg aan de patiënt maar ook in de randvoorwaarden zoals wagenpark, hulpmiddelen, en communicatie technieken. Continue worden nieuwe ontwikkelingen gemonitord en beoordeeld op toepasbaarheid en kwaliteitsverbetering. We lopen graag voorop in vernieuwingen die de kwaliteit aantoonbaar verbeteren.

Mechanische Thorax Compressie

Automatische hartmassage: in elke situatie optimale kwaliteit zonder onderbreking. Op jaarbasis vinden in onze regio ruim 250 reanimaties plaats. Het leveren van kwalitatief verantwoorde en succesvolle reanimaties stelt hoge eisen aan onze ambulancehulpverleners. Zij presteren onder druk en passen hun kennis en vaardigheden toe in een vaak hectische situatie.

SMART

Om onder grote druk hoogwaardige zorg te kunnen verlenen, is periodieke scholing van onmisbaar belang. Met het geavanceerde opleidingsconcept SMART krijgen medewerkers een simulatietraining op maat. SMART staat voor Simulation Mobile Ambulance Resource Training.

SOS Toegang

SOS Toegang maakt met een simpel gecodeerd openingssysteem terreinen die voorzien zijn van een slagboom, goed toegankelijk voor ambulances.

Powerload brancards

De Powerload is een brancardsysteem dat niet alleen volledig elektrisch omhoog en omlaag gebracht kan worden maar ook volledig elektrisch in en uit het voertuig kan worden gebracht.