Ambulance IJsselland zoekt leden voor de Cliëntenraad

Onze cliëntenraad vertegenwoordigt de belangen van alle cliënten van Ambulance IJsselland. De raad denkt mee en adviseert de directie vanuit het perspectief van daadwerkelijke gebruikers maar ook dat van mogelijk toekomstige patiënten. 

Ook al hoopt niemand ooit echt cliënt te worden, het kan iedereen overkomen. Daarom is het belangrijk dat ook door een ‘cliëntenbril’ wordt gekeken naar onze zorg en dienstverlening. Speerpunten daarbij zijn: kwaliteit van de zorg, veiligheid, privacy en belangrijke wijzigingen in de dienstverlening.

Inmiddels zijn een voorzitter en secretaris voor onze cliëntenraad benoemd. Idealiter zouden wij daar nog graag drie leden naast zien. Kunt u een bijdrage leveren vanuit zorginhoudelijke doelgroepen zoals ouderenzorg, gehandicaptenzorg of huisartsenzorg dan is dat een pre. Het betreft een vrijwillige functie waarvoor u de wettelijke vrijwilligersvergoeding ontvangt. Een uitgebreidere profielschets vindt u hier.

Bent u woonachtig in de regio IJsselland en naar aanleiding van bovenstaande geïnteresseerd in de functie van ‘lid Cliëntenraad’? Stuur dan uw reactie voor 13 februari 2023 naar directiesecretariaat@ambulanceijsselland.nl.

Eventuele nadere informatie is te verkrijgen bij Mieke Wassink (manager zorg). U kunt haar bereiken via m.wassink@ambulanceijsselland.nl en 06 22428439.

De gesprekken met potentiële kandidaten worden gevoerd door de huidige voorzitter en secretaris van de recent opgerichte cliëntenraad en zullen plaatsvinden op woensdag 22 februari 2023 bij onze locatie aan de Voltastraat 3a in Zwolle.

Wij kijken uit naar uw reactie.